Frank van Enter

Wie is Frank van Enter?

Frank van Enter

Frank van Enter

Even voorstellen…..
Wie is Frank van Enter eigenlijk?
Ik ben op 75 meter afstand van de Moriaan geboren op 29 januari 1981.
Op mijn 18e begonnen als hulpje in de keuken bij restaurant Merlet. Na dat een tijd gedaan te hebben mijn eerste en tweede leerjaar van de koksopleiding daar in een jaar volbracht.

Toen werd het tijd verder te kijken en streek ik neer bij de toenmalige nummer 8 van Nederland: restaurant Savelberg in Voorburg. Daar had ik een heel zwaar maar enorm leerzaam jaar. Voor mijn laatste leerjaar heb ik alleen de toenmalige top drie van Nederland een brief gestuurd. Uiteindelijk kwam ik terecht bij restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Zij waren de beste van Nederland en tevens de eerste met de felbegeerde derde michelinster.

Na hier mijn laatste leerjaar afgerond te hebben werkte ik er nog bijna twee jaar onder chef Cees Helder. Hierna kwam ik terug bij Merlet om op verzoek van Wilco Berends de derde man functie in de keuken te gaan vervullen. Echter na een jaar vertrekt Berends en volgt sous chef Timo Munts hem op. Ik schuif automatisch door en wordt zijn sous chef voor bijna zes jaar. Na die periode vertrekt hij en wordt ik chefkok. In die functie houd ik twee jaar op rij de michelinster.

Toen ik hoorde dat de Moriaan te koop kwam, was dat een kans die ik niet kon laten lopen. Lekker koken in je geboortedorp in zo’n mooi pand is toch wel een droombaan.