IMG_0425

Kom jij werken bij de vernieuwde Moriaan?

KOM JIJ WERKEN BIJ DE VERNIEUWDE MORIAAN?

Vanaf half januari zijn wij op zoek naar een goede, ervaren en enthousiaste souschef voor ons nieuw te open restaurant de Moriaan en een naastgelegen brasserie.
Tevens zoeken wij hier voor nog een chef de parti en enkele leerlingen.

Ben jij:
– Leergierig en enthousiast.
– Stressbestendig en collegiaal.
– Voorzien van ruime ervaring in de keuken
– Ga jij een uitdaging niet uit de weg
Heb jij zin om samen met de ervaren chef Frank van Enter iets moois op te bouwen?

Solliciteer dan snel via moriaan@vanenter.nl

Ook zijn wij nog op zoek naar een ervaren maître sommelier voor in het restaurant gedeelte.
Daar zijn wij ook nog op zoek naar een chef de rang.
Hopelijk tot snel!

Frank van Enter from Frank van Enter & De Moriaan http://ift.tt/1OjNPsu

Frank van Enter

Wie is Frank van Enter?

Frank van Enter

Frank van Enter

Even voorstellen…..
Wie is Frank van Enter eigenlijk?
Ik ben op 75 meter afstand van de Moriaan geboren op 29 januari 1981.
Op mijn 18e begonnen als hulpje in de keuken bij restaurant Merlet. Na dat een tijd gedaan te hebben mijn eerste en tweede leerjaar van de koksopleiding daar in een jaar volbracht.

Toen werd het tijd verder te kijken en streek ik neer bij de toenmalige nummer 8 van Nederland: restaurant Savelberg in Voorburg. Daar had ik een heel zwaar maar enorm leerzaam jaar. Voor mijn laatste leerjaar heb ik alleen de toenmalige top drie van Nederland een brief gestuurd. Uiteindelijk kwam ik terecht bij restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Zij waren de beste van Nederland en tevens de eerste met de felbegeerde derde michelinster.

Na hier mijn laatste leerjaar afgerond te hebben werkte ik er nog bijna twee jaar onder chef Cees Helder. Hierna kwam ik terug bij Merlet om op verzoek van Wilco Berends de derde man functie in de keuken te gaan vervullen. Echter na een jaar vertrekt Berends en volgt sous chef Timo Munts hem op. Ik schuif automatisch door en wordt zijn sous chef voor bijna zes jaar. Na die periode vertrekt hij en wordt ik chefkok. In die functie houd ik twee jaar op rij de michelinster.

Toen ik hoorde dat de Moriaan te koop kwam, was dat een kans die ik niet kon laten lopen. Lekker koken in je geboortedorp in zo’n mooi pand is toch wel een droombaan.

Website van de huidige Moriaan

Open?

Er zijn inmiddels al meerdere vragen wanneer we open gaan. Dit zal medio februari zijn. Maar tot 1 januari kunt u ook nog gewoon bij de huidige Moriaan terecht.

Zie de website voor de huidige Moriaan.